Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Европейската сметна палата: ЕК крие ролята на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Европейската сметна палата: ЕК крие ролята на
Коментари Харесай

България и Полша настояват Фон дер Лайен да участва в предоговаряне с Пфайзер за доставката на Covid ваксини

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани публикации: Европейската счете палата: Европейска комисия крие ролята на Фон дер Лайен в договорка за ваксини с Pfizer за 30 милиарда евро

България и Полша упорстват за намесата на ръководителя на Европейската комисия в предоговарянето на съглашението с " Пфайзер " за доставката на Covid ваксини. Това разгласи здравният министър Асен Меджидиев след среща с полския си сътрудник Адам Ниеджиелски, който е на посещаване у нас.

Двете страни ще предизвикват писмо до Урсула фон дер Лайен и ще поканят останалите членки, несъгласни с предложенията на компанията-производител за нови доставки на ваксини. Министър Меджидиев напомни, че оттук-нататък страната ни ще желае да получава дози, единствено когато има потребност, и да заплаща единствено доставените количества.  

" Имаме 1 400 000 дози, които са платени, само че съзнателно не ги доставяме, защото в действителност ще би трябвало да ги бракуваме, няма на кого да ги прилагаме, да не приказваме за големия брой дози, които предстоят през идната година да бъдат доставени в България. В момента в опазването на здравето имаме потребност от много средства, знаете какъв брой начинания са подхванати  - незабавна помощ по въздуха, за детска болница. Най-малкото ще си разреша да харчим финансов запас за нещо, което никой не го желае, не ни е потребно и по-късно би трябвало да похарчим един голям финансов запас, с цел да го унищожаваме ", разяснява министър Меджидиев.

България и Полша страни ще приготвят и писмо до акционерите на " Пфайзер " с апел да поемат отговорност за публичното здраве в страните членки на Европейски Съюз.  


Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР